Jak často se využívá pro matterport vr


Pokud chceme prodat nemovitost, je jasné, že ji chceme představit v co nejlepší světle. Také je ale pravda, že nemusíme mít dostatek času, abychom zde mohli zájemce provádět, kdykoliv se jim zamane. Přeci jen, chodíme do práce, a o víkendu si chceme odpočinout. V tomto nám naštěstí mohou pomoci moderní technologie, jako jsou například virtuální prohlídky.

Ty jsou dnes čím dál oblíbenější. Spočívají v tom, že realitní agentura náš dům či byt nafotí, a následně s pomocí těchto fotek vytvoří jeho 3D model. Ten potom mohou zaslat zájemcům, kteří si tak mohou onu nemovitost prohlédnout, aniž bychom k nám museli cestovat. To samozřejmě situaci značně usnadní, neboť se tak vyfiltrují ti, kteří nemají takový zájem.

koupě domu

Ovšem zde pokrok ještě neskončil. Dnes se mnohde používá pro matterport vr, tedy virtuální realita. Ta nám dává pocit, jako kdybychom v dané nemovitosti skutečně byli. Díky tomu získáme mnohem lepší prostorovou představu a odhad velikosti. Ovšem toto vylepšení není prozatím příliš rozšířené, a to i přes své zjevné výhody.

osobní prohlídka domu

Hlavním důvodem je zde cena a také to, že zdaleka ne každý má doma přístroj pro virtuální realitu. I kdyby tedy realitní kanceláře chtěly, nemohou virtuální realitu používat tak, jak by to bylo možné. Je však pravděpodobné, že až se přístroje pro virtuální realitu rozšíří a stanou se běžnou součástí domácnosti, stanou se běžnými i virtuální prohlídky nemovitostí. Je však pravděpodobné, že v té době již budou vyvinuty zase nové technologie.

V dnešní době je však právě toto vrcholem, kterého můžeme dosáhnout. A rozhodně by byla škoda jej nevyužít. I proto se zapojuje stále více, a to i navzdory faktu, že mezi lidmi ještě není tak rozšířená. Výhody jsou zde však nesporné, a realitní agentury však dobře ví, že by byla škoda jich nevyužít. Proto není dobré, abychom ji podcenili. Využívána totiž bude stále více, a to nejen v realitním byznysu.