Skleník i s příslušenstvím


Vyšší teploty

Žijeme v mírném podnebném pásu, takže zde během roku kromě letních veder nelze očekávat nijak vysoké teploty. Naopak na jaře hrozí teploty nízké kvůli mrazíkům, které dokáží úrodu výrazně zničit, což rozhodně žádného pěstitele nepotěší. K zajištění vhodných podmínek tedy potřebujeme nějakou stavbu, přičemž vhodným řešením je skleník. Prodávají se sice levnější fóliovníky, ovšem ty rozhodně nemají takovou odolnost, protože prudké slunce dává fólii zabrat, proto se životnost pohybuje pouze v řádu několika let.

skleník z polykarbonátu

Skleník je v tomto ohledu mnohem lepší, protože když má kvalitní provedení a pevný betonový základ, tak mu ani náročné počasí nevadí. Oblíbený je skleník 5x3m, protože nezabírá ani tolik místa, ale na druhou stranu se do něj vleze dost rostlin. Tato společnost umožňuje prodloužit si každý zakoupený skleník dle potřeby až o půl metru, aby přesně seděl na připravené místo.

Příslušenství

Do skleníku se dá zakoupit celé řada příslušenství, které jeho fungování znatelně usnadní. Takovým základním je automatický otevírač oken. Mnohdy se setkáte s lihovým provedením, protože líh má vysokou teplotní roztažnost. Namontujete jej tedy na okno a on se dle teploty sám roztahuje a tím otevírá okénko, a tak je udržena vhodná teplota a vy při tom nemusíte vstát ani z postele. Když jej dáte na dvě okénka, tak bude zajištěno poměrně dobré větrání. To je zapotřebí k tomu, aby se nám netvořili plísně.

skleněný skleník

Dále si do skleníku můžete pořídit stůl. Pod ním může být klidně v zemině zasazena zelenina a na stolečku bude přísada zeleniny, ke které se nebudete muset ani ohýbat, což práci také zpříjemní. U tohoto výrobce není potíž zakoupit i náhradní díly, kdyby se náhodou stalo, že Vám někdo rozbije prosklení a podobně. Taková závada je třeba opravit, aby teplo zbytečně neunikalo ven a skleník mohl zase normálně fungovat.